Tre myndigheter utmanar hackare i höstens Hack for Sweden 365

Rymdstyrelsen, Skogsstyrelsen och Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) går ihop om en tävlingsutmaning till höstens första hackaton inom Hack for Sweden 365 den 21-22 november. 

Hack for Sweden är ett uppdrag från regeringen med syfte att utveckla hackatonet med samma namn, som anordnas i DIGG:s (Myndigheten för digital förvaltning) regi, till ett årligt event för att främja öppen och datadriven innovation som en integrerad del av den offentliga verksamheten.

Varför en gemensam utmaning från Rymdstyrelsen, Skogsstyrelsen och Sveriges lantbruksuniversitet?
– Rymdstyrelsen, Skogsstyrelsen och SLU samarbetar sedan länge kring öppna data som lämpar sig väl för Hack for Sweden 365, säger Anna Lundhagen, vicerektor för Samverkan och miljöanalys på Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) i ett pressmeddelande.

Fler offentliga aktörer ser möjligheten med det nya konceptet där tävlingen blir ett startskott på ett pågående utvecklingsarbete kring identifierade samhällsutmaningar.

Hur kommer ni myndigheter att stötta de vinnande tävlingsbidragen under och efter hackatonet?
– Skogsdatalabbet som vi driver tillsammans med SLU är byggt för att stödja den här typen av innovation. Efter hacket hoppas vi att det är fler som fått upp intresset och ägnar sig åt teknik som stödjer gröna näringar och hållbar utveckling. Möjligheterna är näst intill oändliga och det händer mycket intressant på tekniksidan, säger Herman Sundqvist, generaldirektör för Skogsstyrelsen i samma pressmeddelande.

Stöd till tävlingsdeltagarna i fokus

Ett av målen med Hack for Sweden 365 är optimera förutsättningarna för de tävlande att ta sin idé vidare. Hur kan behovsägarna skapa goda förutsättningar för de tävlande?

– Behovsägarna kan dels ge deltagarna en djupare förståelse för det underliggande behovet som man vill ha en lösning på, dels bidra till ett ökat engagemang både före, under och efter genomförd tävling. Att Rymdstyrelsen, Skogsstyrelsen och SLU går ihop om en utmaning är ett bra exempel på hur vi vill jobba i det nya konceptet framöver, avslutar Anna Eriksson, generaldirektör för DIGG och uppdragsgivare för Hack for Sweden inom DIGG i pressmeddelandet.

Källa: ​Tre myndigheter med miljö- och teknikfokus utmanar hackare i höstens Hack for Sweden 365

Bild: Hack for Sweden 365