Mistra Digital Forest släpper årsrapport i ny digital form

Mistra Digital Forest har lanserat en årsrapport för året 2022, och den här gången har rapporten tagit en helt ny form – en helt digital. Årsrapporten innehåller en mängd spännande resultat från forskning om digitalisering i skogsbruket, som genomförts under året i programmet.

En av fördelarna med det nya digitala formatet är att det ger en interaktiv läsupplevelse, där läsarna kan navigera genom rapporten och utforska de olika delarna av forskningen som presenteras. Det nya formatet gör det möjligt att erbjuda läsaren olika sätt att ta till sig innehållet, såsom texter, videor, poddar och dynamisk statistik. Läsaren kan också enkelt ta del av leverabler och tidigare material som finns inlänkat direkt i rapporten.

”Vi är glada över att kunna erbjuda vår årsrapport i detta nya digitala format,” säger Sverker Danielsson, programchef för Mistra Digital Forest. ”Vi tror att detta kommer att ge en ännu bättre upplevelse för våra läsare och ge oss möjlighet att inkludera mer interaktivt material som gör vår forskning mer tillgänglig och engagerande.”

Årsrapporten omfattar en mängd olika ämnen, från vad digital transformation innebär för branschen och långsiktig skoglig planering till hållbarhetsutvärderingar. Dessutom får läsaren chans att ta del av intervjuer med centrala personer i programmet.

En nyhet är podden ”Den digitala skogen” som programmet nyligen lanserat. I fyra avsnitt reflekterar inbjudna gäster kring programmets fyra första år utifrån olika teman.

Ta del av årsrapporten